KONTORTELEFON: 62 50 97 55
man-fre 08:00–15:30
Kategorier
Andre nyheter Besøk og reportasjer

Vi besøkte Stortinget

Onsdag 30. november var Sagatun på besøk på Stortinget, vi ble personlig invitert av Stortingspresidenten Masud Gharahkhani, da han var på besøk hos oss tidligere dette året.

Vi var 26 personer som reiste til Oslo 30. november, spente på hva som ventet oss, det å få lov til å komme inn på det aller helligste av hva som rører seg inne på Stortinget, var stort for oss. Vi måtte sikkerhetskontrolleres før vi gikk inn, så dette var alvor! Vi ble guidet rundt hele bygget, der vi først fikk litt informasjon. Stortinget sto ferdigstilt 1866, og arkitekten var Emil Victor Langlet, samme arkitekt som tegnet Sagatun Folkehøgskole (fra 1864), som i dag huser Sagatun Brukerstyrt Senter, noe som vi selvsagt synes var ekstra spesielt.

Du kan lese mer om Stortinget ved å trykke på denne linken:

Stortinget – Wikipedia

I det vi fikk entret selveste stortingssalen, dukket Bård Hoksrud (Frp) opp og fortalte litt mer rundt husets daglige drift og historie. I det vi er på vei ut av salen, dukket og Stortingspresidenten Masud Gharahkhani opp, Han tok seg tid til å snakke litt med oss, og vi fikk tatt et bildet sammen med han i Vandrehallen.

Vi takker for en fin og innholdsrik dag!