KONTORTELEFON: 62 50 97 55
man-fre 08:00–15:30
Rom for vekst​

Sagatun Brukerstyrt Senter

Gjennom et sosialt fellesskap, aktivitet, deltakelse og kurs vil vi bidra til at du finner dine interesser og ressurser, opplever mening og mestring, får tilbake troen på seg selv og styrker evnen til å mestre eget liv.

Vi tilbyr

På Sagatun tilbyr vi noen basisaktiviteter som fysisk aktivitet og friluftsliv, musikk verksted og kreativt verksted. Videre gis det tilbud om arbeidstrening, kurs og kompetanseheving. Vi arrangerer månedlige recoveryverksteder og jevnlige selvstyrkingskurs og tilbyr også kurs etter ønske fra brukere og pårørende.

Sagatun drives i et likeverdig samarbeid mellom brukere og ansatte og er hele tiden åpne for nye ideer og ønsker fra de som bruker senteret.

Sagatun har eget Brukerstyre som er ansvarlig for aktiviteter på huset og som deltar i prosjekter og annet utviklingsarbeid. 

Du kan lese mer om Brukerstyret her.

På Sagatun legger vi stor vekt på aktiviteter fordi det kan bidra til mange positive faktorer i livet, som å finne igjen «gamle» og få nye interesser, finne mening og glede i livet, lære noe nytt, bli kjent med nye mennesker, finne tilhørighet og få et sosialt felleskap eller for noen et nytt nettverk uten for eksempel rus.

Alle aktiviteter og arrangement på og i regi av Sagatun, er rusfrie.

Fadderordning

Når du begynner på Sagatun får du tilbud om å få en fadder, som er en av de som har brukt Sagatun over en lengre periode og som ønsker å hjelpe og støtte andre i deres bedringsprosesser.

Fadderordningen skal bidra til at du som er ny skal oppleve trygghet og forutsigbarhet gjennom å ha en som kan være et «turfølge» på din vei til å bli kjent på Sagatun. Mange sier at dette har gjort det lettere å bli kjent og bli inkludert i det sosiale miljøet og at man lettere har kommet i gang med aktiviteter. Gjennom fadderordningen får du også tilbud om introduksjonsmøter for å få mer informasjon om muligheter og tilbud på Sagatun, hva vi legger i begrepet Recovery og hvordan du kan bruke tilbudet for å komme i gang med din egen bedringsprossess.

Anders Mortensen
Leder Fadderprosjektet

Musikkverksted

Er du glad i musikk, lytte til musikk, synger, spiller et intrument – eller har lyst til å bli flinkere til dette, da er du hjertelig velkommen til musikkverkstedet vårt!

Hvem er vi:
Saga Rockers er en bred gruppe folk som møtes for å spille, i ulik alder og med ulik musikkbakgrunn. Noen har lang erfaring fra samspill, og noen har aldri spilt sammen med andre før de kommer hit. Vi ønsker oss alltid flere musikere, så her er det bare å bli med!

Jon Steinmo Hernæs
Musikkterapeut
Dan Viggen
Erfaringskonsulent innenfor musikkterapi

Kreativt verksted

Er du glad i å male, strikke, sy, ta bilder eller være aktiv ute med hagearbeid? Da er Kreativt verksted noe for deg.
På Kreativt verksted kan du lære nye hobbyaktiviteter, og mestre noe nytt, eller kanskje lære bort noe du selv kan.

Kristin, kontaktperson kreativt verksted
Kristin Høines-Nybakken
Miljøarbeider med ansvar for Kreativt verksted
Kreativt verksted

Fysisk aktivitet og friluftsliv

Sagatun legger stor vekt på fysisk aktivitet som et middel til å styrke egen helse, både fysisk og psykisk. I tillegg er det sosialt og morsomt. Det hjelper på motivasjonen å trene sammen. Espern er et fint alternativ til deg som ønsker å komme i bedre form og høre til et fellesskap.

Er du glad i friluftsliv og liker å være ute i naturen? Da er Friluftsgruppa noe for deg. Vi går turer i skog og mark, lange eller korte turer, hver fredag.

Carl G. Sørum
Miljøarbeider med ansvar for arbeidstrening og Friluftsliv for alle
Anders Mortensen
Leder Fadderprosjektet

Øvrige aktiviteter

Vi har Kaffepraten hver dag mellom kl 11.00 og kl 12.00, og søndagsåpen kafé annenhver søndag i måneden. 

  • Alle dager kl 1100-1200 Kaffepraten, Sagatun Spiseforretning & Café,
  • Annenhver søndag i måneden kl 1200-1600: Søndagsåpen Café, Sagatun Spiseforretning & Café,

Med vennlig hilsen Brukerstyret, e-post: brukerstyret@sagatun.no eller telefon: 458 34 345. Følg med på ukeplanen og hjemmesiden vår.

Kim Nybakken
Kim Nybakken
Driftssjef/Avdelingsleder Arbeid og aktivitet

Arbeid

Kom i gang hos oss!

Er du ivrig på å komme i gang med en aktivitet i hverdagen, eller ser du etter en jobb? 

Da kan en frivilligkontrakt hos oss kanskje være noe for deg.

Vi på Sagatun Brukerstyrt Senter tilbyr arbeidstrening med frivilligkontrakt, der du sammen med oss har en målsetting om å bli mer aktiv i eget liv. Her får du prøvd ut egen arbeidsevne og kommet i gang med noe som kan interessere deg. Du blir en del av et arbeidsfellesskap på senteret. Du får en attest som du kan bruke for videre jobb eller utdanning.

 
Kårhild
Kårhild Husom Løken
Daglig leder
Kim Nybakken
Kim Nybakken
Driftssjef/Avdelingsleder Arbeid og aktivitet
Carl G. Sørum
Miljøarbeider med ansvar for arbeidstrening og Friluftsliv for alle

Hva skjer på sagatun?

Bli med på kanefart i regi av Kulturnettverket

11. desember @ 08:00 – 17:00

Juleforberedelser på Sagatun

21. desember @ 08:00 – 17:00 Vi har mye på gang før jul og inviterer dere til å delta på aktivitetene våres!...

Åpningstider i jula

22. desember, 2023 @ 08:00 – 3. januar, 2024 @ 17:00

Se flere

Andre nyheter

Studenter i praksis

De siste femten ukene har vi vært så heldige å ha to 3 års vernepleierstudenter i praksis hos oss her på Sagatun....

Storhamar Lions med ny kalender

Lions' populære årskalender er ferdig trykket, med 12 nye historiske bilder. Og på fronten går det klart fram at dette virkelig er...

Hva kan Sagatun være for deg og hva betyr det i din recoveryprosess?

Dette og mer ble snakket om på dette informasjonsmøtet vi hadde for nye brukere og faddere, her på Sagatun 27. oktober. Anders...

Rockovery 2023 – en møteplass for alle

Kimen til Rockovery startet opp av en musikkterapeut som heter Hans Petter Solli, som jobbet på Lovisenberg i Oslo, der han får...

Se flere