KONTORTELEFON: 62 50 97 55
man-fre 08:00–15:30
Kategorier
Om oss

Storslått gave fra Hamar Håndverker-forening

Fredag den 25.11.22 vil gå inn i historien som en merkedag for Sagatun Brukerstyrt Senter, da Hamar Håndverkerforening overrakte en sjekk på kr 245.000,- til Sagatun Brukerstyrt Senter!

Daglig leder Kårhild Husom Løken takket så mye for gaven og sa at hun ble helt overveldet, takknemlig og rørt over at Håndverkerforeningen ville gi en så flott gave til Sagatun. Midlene skal brukes til å bygge en paviljong som blir en utestue som kan brukes det meste av året. Dette har vært en ønskedrøm på Sagatun i flere år, men prosessen har tatt lang tid fordi den krever dispensasjon etter kulturminneloven fra Innlandet Fylkeskommune og byggetillatelse fra Hamar kommune som eier eiendommen. Kulturarvseksjonen i Innlandet Fylkeskommune krevde at bygget skulle passe inn i det historiske området på Sagatun, og det er derfor tegnet av arkitekt. Den jobben er gjort av arkitekt Anders Gunnestad. Endelig vedtak kom fra Hamar kommune mandag den 07.11 og onsdag sammen uken ringte Terje Emil Dahl og fortalte om gaven vi skulle få. Dette var litt av et sammentreff for bygget har blitt vesentlig dyrere enn Sagatun har økonomi til, så denne gaven kom som sendt fra himmelen. Håndverkerforeningen har også gjort avtale med Stange VG skole om at bygget skal settes opp av elevene på Bygg og anlegg.

Fredag den 25.11.22 vil gå inn i historien som en merkedag for Sagatun Brukerstyrt Senter. Paviljongen blir et flott og funksjonelt bygg som vil være til glede for brukere, ansatte og besøkende på Sagatun så lenge senteret eksisterer. Her blir det sosialt samvær, konserter, møter og andre hyggelige arrangement.

Vi takker så mye til Hamar Håndverkerforening for gavedrysset!