KONTORTELEFON: 62 50 97 55
man-fre 08:00–15:30
Kategorier
Andre nyheter Fysisk aktivitet og friluftsliv

Toppturen til Gaustatoppen 21-23 juni 2022

Tirsdag 21 juni var vi 30 spente deltakere fra Hamar kommune aktivitet og mestring, frisklivsentralen og Sagatun Brukerstyrt Senter som satte oss i bussen med destinasjon Tinnsjø camping i Telemark.

Vi hadde et stort mål for øye:  å bestige Gaustatoppen på 1883 meter over havet, dagen etter. Selv om toppen var et hovedmål for mange, handlet turen like mye om å kjenne på mestring, gå utenfor komforsonen, samhold, og skape et sosialt felleskap blant alle deltakerne.

Vi overnattet i hytter og leiligheter på Tinnsjø camping. Kvelden før kvelden spilte vi kubb og boccia som en liten oppladning til dagen etter.

Den store dagen opprant vindstille og med strålende sol. Klokka ni var vi klare for avreise til Stavsro, som var startstedet for dagens store mål. Vi delte oss inn i grupper, og så startet oppstigingen. Vi var nok mange som følte på spenning, og en og annen sommerfugl i magen, meg selv inkludert. Været var helt fantastisk. Etter halvgått tur var det tid for å raste litt. Sjelden har vel noen av oss hatt en slik utsikt i lunsjpausen vår. Terrenget ble etter hvert mere utfordrende, men alle motiverte hverandre og støttet hverandre. Dette skulle vi klare sammen, det skulle være en god felles opplevelse. Er så imponert over alle deltakerne som støtter, heier og motiverer hverandre oppover bakkende. Det er felleskap og samhold i ordets rette forstand.

ALLE NÅDDE TOPPEN! for en utrolig bragd! Det å kunne dele denne opplevelsen med 30 andre, gjorde den enda større. Tror jeg snakker for flere enn meg selv når jeg sier det ble en emosjonell opplevelse å stå 1183 meter over havet. Helt vindstille og i strålende sol. Ordet mestring fikk en ny betydning for flere av oss.

Tusen takk til alle som var med og gjorde dette til en super tur. En spesiell takk til Carl, som nok en gang lagde en flott turopplevelse. Ønsker dere alle en flott sommer, så ses vi på neste års topp.

Skrevet av Stine Bekkemellem.