KONTORTELEFON: 62 50 97 55
man-fre 08:00–15:30
Kategorier
Andre nyheter Sagatun Regionale Ressurssenter

Sagatun Regionale Ressurssenter ut i Europa!

TuTo3-PAT Erasmus+ Prosject committee meeting

11-12 mars 2024, Arad, Romania.

Jeg var heldig å bli invitert med på et nytt treff i denne prosjektgruppen (som vikar for Morten Brodahl). Gruppen hadde jeg truffet tidligere i Lyon, Frankrike i 2022, og Oslo i 2023. Denne gangen var turen kommet til Arad i Romania.

Henning Pettersen fra Høgskolen i Innlandet og undertegnede reiste nedover til Budapest, i Ungarn for å systematisere noen intervjuer vi hadde gjort i et annet prosjekt. I Budapest var våren kommet mye lenger enn hjemme på Hamar tidlig i mars.

Søndag gikk ferden videre via en togtur på 3 timer gjennom et flatt Ungarnlandskap, og 1 time i like flatt Romanialandskap inn til byen Arad, der prosjektgruppene fra de 7 deltakerlandene skulle møtes. De syv landene som er med er Belgia, Frankrike, Spania, Tyskland, Canada, Romania og Norge.

Mandag ønsket Mihaela Gavrila-Ardelean og hennes medarbeidere oss velkommen til sin arbeidsplass AUREL VLAICU University of Arad, Faculty of Educational Sciences, Psychology and Social Work. Vi fikk en rundtur gjennom universitetet før vi startet med prosjektarbeidet, hvor langt de ulike landene var kommet i sitt arbeid, hvordan vi lå an med de ulike arbeidspakkene, og hvor vi måtte sette inn ekstra innsats for at prosjektet skal bli ferdig i rett tid.

Dette arbeidet skal blant annet ende opp med en felles webbasert opplæring av erfaringskonsulenter, der alle, uansett nasjonalitet skal få en form for grunnutdanning.

Det ble to dager med ulike arbeids seksjoner, presentasjoner og diskusjoner på prosjektet så langt, og for veien videre.

Vi fikk også tid til hygge, med gode måltider, omvisninger, shopping og hyggelige lag. Vi ble servert nasjonalretten i Romania, Sarmale, samt at noen fikk smake drikken Palinka. Vi fikk også smake lokale bakverk og varianter av honning.

Dette ble en innholdsrik tur, med mange spennende opplevelser, og bekjentskaper.

Mandag tok vi «Taxi» fra Arad tilbake til Budapest, en 3 timers tur for ferden gikk videre hjem med fly, og siste etappen med tog.

Tusen takk til Henning Pettersen HINN, og til Erfaringssentrum for at jeg får delta på slike spennende prosjekter.

Rune Lundquist takker for turen!