KONTORTELEFON: 62 50 97 55
man-fre 08:00–15:30
Kategorier
Andre nyheter Sagatun Brukerstyrt Senter Sagatun Recovery Sagatun Regionale Ressurssenter

«Jeg fikk en aha opplevelse. Jeg kjente meg mye igjen i det som kom fram disse dagene»

Dette var et av utsagnene som kom frem på dette selvstyrkingskurset vi gjennomførte på  Havang i Lillehammer.

Selvstyrkingskurset til verktøykassen for brukermedvirkning har som mål å styrke enkeltmennesket. Det handler om å gi hverdagsverktøy til den enkelte kursdeltaker, klare å starte gode prosesser, og bevisstgjøringer gjennom refleksjoner, øvelser og teori. Temaene vi har fokus på gjennom fire dager er brukermedvirkning, kommunikasjon, empowerment og recovery. Det er en rød tråd mellom dagene, der vi ender opp på dag fire med å trekke trådene sammen, og har fokus på Recovery som metode, prosess og tilfriskning. Kursdeltakerne har hovedrollen i kurset, vi kursledere har en veileder og birolle.

På Lillehammer var det 10 spente, men utrolige ivrige og deltakende kursdeltakere som deltok. Alle var engasjerte fra første refleksjonsoppgave, delte erfaringer og ga av seg selv. Mange ga uttrykk for at de kjente på håp om en bedre hverdag, og at de nå hadde verktøy til å ta fatt på prosessen. Vi kursledere er ydmyke og takknemlige over tilliten deltakerne viste oss gjennom kurset, og den rausheten alle viste. Det skapte det trygge rommet for refleksjon, og vekst for den enkelte. Dere gjorde jobben vår «enkel» med å tørre å ta imot det vi gir av verktøy og utfordringer disse dagene. Tusen takk for fire givende og lærerike dager. Vi ønsker dere alle lykke til videre.  Vi vil også gratulere Stine Kristinsdatter som nyutdannet kursleder i Verktøykassen for Brukermedvirkning.

Tilbakemeldinger fra deltakerne:

«Jeg fikk en aha opplevelse. Jeg kjente meg mye igjen i det som kom fram disse dagene.»

«Takknemlig, sett, kan puste»

«Refleksjonsgruppene likte jeg godt, ga anledning til å gi egne erfaringer og ideer til andre og vice versa. En følelse av felles mestring og forståelse.»

Jeg visste ikke at kurslederne hadde egenerfaring. Det at de hadde det gjorde kurset helt unikt og bra.»

«Takknemlig for at jeg fikk delta, kommer til å bruke det for min egen del og i jobbsammenheng.»