KONTORTELEFON: 62 50 97 55
man-fre 08:00–15:30
Kategorier
Andre nyheter Musikkverksted

Rockovery 2023 – en møteplass for alle

Kimen til Rockovery startet opp av en musikkterapeut som heter Hans Petter Solli, som jobbet på Lovisenberg i Oslo, der han får høre en pasient synge, og tenker at hennes «stemme» bør få utfoldet seg på en scene, og ikke bare på pasientrommet. Dette gjorde at han i 2016 startet en festival som folk kan få vise seg frem med musikalske innslag, i Oslo. Dette ble starten til dagens Rockovery. I dag er det Rockovery i Fredrikstad, Bergen og i Innlandet.

Klikk på linken under for å se bilder fra kvelden:

https://www.youtube.com/watch?v=KmJ0WgUeebU

Årets Rockovery ble arrangert 5. oktober i Kulturhuset på Hamar, og det er den fjerde konserten i sitt slag. Dette er et samarbeid mellom musikkterapeuter i Lillehammer, Gjøvik, Ottestad, Stange og Hamar, der det har gått på omgang mellom Hamar, Lillehammer og Gjøvik. Noen av målsettingene med Rockovery Innlandet er å:

  • Gi mennesker en profesjonell scene-opplevelse for å vise frem sine musikalske ressurser
  • Gi mennekser en møteplass for å dele erfaringer og knytte sosiale bånd
  • Skape mestringsopplevelser for alle deltagere og bidragsytere

Rockovery har også sitt arrangement i måneden der Verdensdagen for psykisk helse blir arrangert, som er 10. oktober hvert år, og støtter opp om dette arrangementet. Årets slagord er: «Vi trenger et sted å høre til -#Lagplass»

Ironisk nok, ble det plassmangel i Multisal Pauline, i kulturhuset i Hamar, der det var plass til 180 personer, det var mange som måtte forlate kulturhuset denne kvelden dessverre, før konserten startet, derfor er det mulig det planlegges med at det blir satt av to kvelder neste år til arrangementet.

Dan og Lillitt ledet oss gjennom kvelden, der vi fikk oppleve å høre 16 forskjellige innslag i ulike sjangere. Det var et flott siste innslag, der alle samlet seg rundt Allsangkoret fra Gjøvik, som ble et stort fellesnummer med alle som underholdt denne kvelden var med på. De avsluttet konserten med trampeklapp fra publikum, der alle reiste seg.

I tillegg til konsert, var det en felles kunstutstilling med deltakere fra flere av samarbeidspartnerene til arrangementet, noe som ble tatt veldig godt i mot.

Årets arrangement er finansiert av Statsforvalteren i Innlandet, og er et samarbeid mellom flere samarbeidspartnere:

  • Sykehuset Innlandet
  • Sagatun Brukerstyrt Senter
  • Havang Brukerstyrt Senter
  • Gjøvik kommune
  • Mental Helse
  • Veslelien (Kirkens bymisjon)
  • Stange kommune

Vi takker alle som gjorde denne kvelden mulig og til alle som bidro for at dette kunne realiseres. Så nå gleder vi oss allerede til neste års arrangement.