KONTORTELEFON: 62 50 97 55
man-fre 08:00–15:30
Kategorier
Recoveryverksted

«Kreativitet har fått en helt ny mening for meg»

«Jeg finner roen, føler tilfredsstillelse og får påfyll» Dette er noen av utsagnene til deltagerne på Recoveryverkstedet med tema kreativitet, som vi hadde på Sagatun denne torsdagen 24. oktober.

Det å føle at en mestrer noe ved å skape for eksempel et maleri gjør at jeg føler meg bedre som menneske sier Stine, som har vært ukentlig innom Kreativt verksted på Sagatun Brukerstyrt Senter. Hun har følt på en stor bedringsprosess fra hun kom hit første gang, til i dag hvor hun til og med har vært med å holdt utstilling av sine egne og andres malerier og smykker. Hadde noen sagt til meg at jeg kom til å være med på en kunstutstilling for et år siden, så hadde jeg bare flira sier hun, og er tydelig stolt av den reisen hun har hatt.

Anne Elise nikker og er enig i at Kreativt verksted har gjort at hun har en meningsfylt hverdag. Hun føler hun kommer hjem når hun er på Sagatun, og spesielt Kreativt verksted. Her kan hun skape glede med å blant annet strikke og tegne som er favoritten.

Thea og Monica forteller og at de bruker Kreativt verksted mye og føler det gir mye samhold, glede og latter, det å føle på den indre roen og få overskudd.

På Kreativt verksted gjør vi mange andre ting i tillegg til å male:

  • dekorerer med decopage teknikker
  • lager smykker
  • bruker papirteknikker
  • tegner
  • strikker/hekler 
  • har diverse aktiviteter i forbindelse med jul og påske 

Det var mange som møtte opp hos oss i dag og som bidro til en kreativ dag med «walking and talking», der to og to gikk sammen og reflekterte over hva kreativitet betyr for en og hvordan en kan bruke det i en bedringsprosess. Eksemplene var mange og det som kom tydligst frem var det å føle på mestring, lykke, trivsel, påfyll, få en pause fra hverdagen og egne tanker, bedre kommunikasjonen med andre og føle på indre ro.

Vi sier tusen takk til Kristin, Stine, Monica, Anne Elise, Thea og Kårhild for alt dere bidro med som gjorde dette til en flott og kreativ dag!