KONTORTELEFON: 62 50 97 55
man-fre 08:00–15:30
Kategorier
Besøk og reportasjer

Hyggelig og viktig politikerbesøk på Sagatun

Psykisk helse og betydningen av lavterskeltilbud på dagsorden.

Stortingsrepresentant for SV, Karin Andersen og varaordfører i Trysil, Stine Akre (SV) kom på besøk på Sagatun i dag for å høre om betydningen av lavterskeltilbud som et virkemiddel for å styrke og hjelpe mennesker med psykososiale livsutfordringer. Dette er en sak som Karin Andersen brenner for og som hun vil ha fokus på i valgkampen. På Sagatun jobber vi etter en filosofi og metode som kalles Recovery. Det handler om å finne mening og tilhørighet i livet og om å bli respektert og verdsatt som en samfunnsborger. På Sagatun er det mange eksempler på hvor stor forskjell dette gjør i menneskers liv og som de to politikerne fikk høre om. Som de selv sa etter besøket: 

Vi trenger brukerstyrte senter som lavterskeltilbud. Vi trenger møteplasser der folk over tid føler bedring, trygghet, mestring og god livskvalitet. På Sagatun kaller de prosessen for Recovery – en prosess som handler om å finne mening og tilhørighet i livet og om å bli respektert og verdsatt som en samfunnsborger. Dette er noe SV vil jobbe for, dersom de får regjeringsmakt!» 

I arbeidet med å spre kunnskap og erfaring om brukerstyring og Recovery kan Sagatun og de øvrige regionale brukerstyrte sentrene være en spydspiss og en viktig ressurs, både på lokalt, regionale og nasjonalt nivå. 

Vi takker Stine og Karin for en innholdsrik og hyggelig dag og ønsker dere velkommen tilbake.