KONTORTELEFON: 62 50 97 55
man-fre 08:00–15:30
Kategorier
Besøk og reportasjer

Flott besøk av oldebarnet til Herman og Mix Anker

Oldebarnet til Herman og Mix Anker; Erik Helweg og kona hans, var nylig innom oss her på Sagatun Brukerstyrt Senter, de var interessert i opphavet til Erik, og fikk en omvisning rundt om på huset med alt det innehar av historie, etterfulgt av en god prat over en kopp kaffe. De synes det var svært interessant å ha fått omvisning og fått høre litt av historien bak Sagatun bygningen, og Eriks opphav.

Herman og Mix Anker bodde i sin tid her på Sagatun, som var Norges første folkehøyskole i sitt slag. Herman og Mix Anker var grunnleggerene av den.

Datteren deres, Katti, var en sosial entreprenør med et brennende engasjement, som banet vei for den velferdsstaten vi har i dag. Hun jobbet for likestilling for kvinner, kvinners rett til å bestemme over egen kropp, kampen for barns oppvekstvilkår og for økonomisk støtte til ugifte kvinner. Hun kjempet også for kvinners rett til selvbestemt abort.

Vi har mye å være takknemlige for den jobben Katti og flere med henne gjorde, for utvikling av den velferdsstaten vi har i dag og som vi alle tar som en selvfølge. Visjonen, inspirasjonen og kampen hadde i stor grad sitt utspring på Sagatun, – Velferdsstatens fødestue. Så det er mye viktig historie i veggene her på Sagatun.

Erik Helweg er barnebarnet til Kattis søster Agnes Eva Anker, og oldebarnet til Herman og Mix Anker. 

Vi takker for det hyggelige besøket og ønsker velkommen innom igjen!