KONTORTELEFON: 62 50 97 55
man-fre 08:00–15:30
Kategorier
Besøk og reportasjer

Besøk fra GLIMT 31.05.2023

Presentasjon av GLIMT:
GLIMT er opprettet på bakgrunn av anbud fra Trondheim kommune for å etablere en møteplass for personer som har utfordringer i forhold til psykisk helse og rus.

GLIMT er åpent alle hverdager mellom kl. 10.00 – 17.00. Lørdagsåpent 10.00 – 16.00. Daglig samlingspunkt – sofamøte. Tilbudet endres i tråd med ønskene til de som møter opp. Senteret driftes i fellesskap mellom deltakere og ansatte. Ukentlige arbeidsmøter og månedlige husmøter. 180 – 300 besøk pr måned.

Deltakernes ord på hva GLIMT betyr for dem:
Aktiviteter, workshops og kurs: Sesongbaserte aktiviteter, markerer blant annet PRIDE og feirer Halloween.Kunstuttrykk, Turer, kurs, bowling, kino, buldring (klatring), musikktilbud, kurs i Logic Pro X (musikkinnspilling), podcast.

Miljøarbeid: Sykdom som identitet, – hva gjør det med oss?, samtaler i fellesskap,

CHIME med deltakernes egne ord.

GLIMT er både en arbeidsplass og en sosial arena.

Deling av erfaringer. Hva bidrar til livsmestring og god livskvalitet?
• Musikken. Entreprenørskap. Driver egen nettside og egen blogg. Har kontakter over hele verden gjennom musikken og bloggen. Dette var en mulighet jeg oppdaget gjennom tilbudet på Glimt. For meg er låtskriving terapi. Frivillig på Glimt som også hjelper andre. Jeg setter meg mål som det er mulig å oppnå. Svare fanpost.
• Jeg var i avmakt i mange år. Musikken var det som fikk meg i gang. Jeg har også stort behov for å kunne være noe for andre.
• Kreativt verksted.

Oppsummering fra dagen i går:
Tilbakemeldingen fra deltakerne på Glimt er at dagen var veldig fin og at alle var litt slitne til kvelds. Det var spesielt fint med deling av erfaringer og med felles konsert på kvelden.

Vi på Sagatun er veldig fornøyd med å få vist fram tilbudet på Sagatun. Det var hyggelig at gjestene fra Glimt hadde satt av hele dagen slik at vi også ble litt kjent.