KONTORTELEFON: 62 50 97 55
man-fre 08:00–15:30
Kategorier
Andre nyheter Sagatun Brukerstyrt Senter Sagatun Recoveryskole Sagatun Regionale Ressurssenter

«Stor folkefest og Bybursdag, Hamar 175 år»

Torsdag 21. mars, var det duket for feiring av Hamar by som fyller 175 år, og i den anledning fikk også Sagatun en stor gave på 100 000 kroner fra Lions Club Storhamar. 175 år ble feiret med flotte sceneshow på Stortorget. Selv regnet stoppet ikke stemningen, og folket strømmet til!

Showet ble åpnet med nydelige Hamarsangen av dyktige SangKam koret. Videre ble vi ønsket velkommen av Hamar sin ordfører Vigdis Stensby og konferansier Truls Pedersen.

Etter velkomsttalen kom brødrene Kippersund på scenen. De formidlet Hamars historie på 5 minutter, det var både interessant og ga mye latter! Etter disse herlige karene kom Ole Edvard Antonsen på scenen. Her ble vi tatt med på reise med vakkert nordlys og en spennende reise med jagerpilot og flyreisen hans på storskjerm, mens Ole Edvard Antonsen spilte helt nydelig for oss! Sopranen Maren Myrvold var neste på listen, hun delte nydelig opera med oss og for en fantastisk stemme. Etter henne kom det noen dyktige unggutter, som har en lys fremtid innenfor musikk som representerte Hamar kulturskole.

Anne Flugstad ankom scenen som en karakter som en unggutt som het Lukas. Dette var et søtt og morsomt innslag, som jeg tror mange voksne kunne kjenne seg igjen i. Hvordan en hverdag som man skal følge barnas ønsker på ulike aktiviteter, som da gir ulike vakter og dugnader. Hun fikk med seg publikum på en god latter!

Så var det Lions Club Storhamar sin tur til å ankomme scenen, her var Sagatun en av de heldige som fikk overrekt en sjekk av Lions Club Storhamar på scenen. Kårhild Husom Løken, Daglig leder for Sagatun Recovery, var på scenen og fikk overrekt sjekken på 100 000,- kroner! Denne sjekken har vært et godt bidrag til å sette opp «Sagastua», som er en flerbrukshus for senteret vårt. Denne vil bli brukt til ulike aktiviteter, med ulike arrangement og konserter. Vi setter utrolig stor pris på all støtte vi får til senteret vårt! Sammen med Sagatun Recovery, var også Norsk folkehjelp og Stolpejakten representert og fikk overrekt sjekker.

Neste på scenen var HIL Cheerleading, som viste oss litt av de øvelsene de har lært. Dette var spreke og tøffe jenter som virkelig ikke er redde for å bli kastet i været. Her viser de at man må stole på teamvenninnene sine, ellers faller alt sammen. Etter disse spreke jentene var det koret Defrost sin tur på scenen. De delte nydelige toner med oss, og sangglede!

Så var det Stig Brenner, også kjent som tidligere Unge Ferrari, sin tur på scenen! Han snakket så varmt og godt om Hamar by hvor han er født, videre fremførte han sangene sine «Fri» og «Balkong» for oss.

Etter Stig Brenner kom PS dans på scenen. 3 dyktige jenter som lærte publikum en koreografi til Hamarsangen, og publikummet ble med!

Tross regnvær og litt kald trekk, og litt mye vann til diverse elektronikk, så var stemningen høy og gleden var stor! Bra gjennomført Hamar, og igjen gratulerer med 175 år!

Og igjen tusen takk for sjekken fra Lions Club Storhamar!