Lave stemmer skal også høres, og det å øve seg på å ta valg, uttrykke egne tanker og meninger og å komme til enighet med andre, er viktige delmål for kursdagene. I et trygt fellesskap åpnes det opp for «det levde liv», og et håp om at et godt liv kan leves til tross for utfordringer. Å finne igjen glemte ressurser og interesser, å finne aktiviteter som gjør en selv godt og å oppleve tilhørighet og fellesskap med andre er viktige faktorer for å oppleve økt livskvalitet. Å være i en bedringsprosess innebærer «å være i recovery», og dette er en prosess som kan foregå over lang tid – kanskje i mange år. Målet med en slik prosess er heller ikke å bli «100% frisk», men å kunne nyttiggjøre seg verktøy for å få et så bra liv som mulig.
Selvstyrkingskurset fokuserer på å komme seg ut av en avmaktssituasjon og på å gjenvinne makt i eget liv. Det handler ikke om å få full kontroll i alle situasjoner, men om å føle større trygghet i seg selv og stå stødigere i egne valg og beslutninger. Dette innebærer for eksempel å tørre å sette kloke grenser for seg selv og andre når situasjonen krever det. Sunn grensesetting er viktig for å kunne ta vare på seg selv og andre.
Junikurset på Hamar hadde ivrige, åpne og reflekterte deltakere som ga av seg selv i prosessen. Det ble plass til både humor og alvor, og ryggene var rake og smilene brede da kursbevisene ble utdelt på dag fire.
Deltagerne jobbet i 3 forskjellige grupper.
Nederst; kursholderne