Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
IMG 1525

Erfaringer med selvstyrkingskurs

Jeg har fått mange "AHA-opplevelser", sier en av deltakerne på selvstyrkingskurset som ble arrangert på BARM-senteret på Hamar vinteren 2016.

Ett av kursene som tilbys gjennom Verktøykassa for brukermedvirkning på Sagatun er selvstyrkningskurs, og vi i redaksjonen besøkte kursdeltakerne på BARM-senteret i Hamar. Det er ikke første gang Sagatun og BARM har et samarbeid der brukere fra begge sentrene er med på kurs. Da vi dukket opp hadde gjengen en liten pause, og vi tok en prat med noen for å høre hva de synes om selvstyrkingskurset.

En av de vi snakket kunne fortelle at han meldte seg på kurset fordi han hadde et ønske om å bli sterkere. «Jeg vil bruke dette for å pleie det mentale, og ble anbefalt kurset fra noen på Sagatun» sier Mike som er en av de som deltar i kurset.

Hva synes du om kurset?
«Veldig bra og lærerikt. Jeg har fått noen aha-opplevelser her. Jeg har også funnet ut at kunnskap gir styrke og mer selvsikkerhet. Jeg har også bygget mer selvtillit og ser at jeg ikke er alene. Og alle vil jo videre på en eller annen måte» sier Mike, som ikke har erfaring med lignende kurs, men som anbefaler kurset på det varmeste. 

Tror du at du kommer til å bruke noe fra kurset videre?
«Jeg har i alle fall funnet noen verktøy jeg kan bruke. Og jeg er blitt tryggere og styrket på den måten at jeg tør å stille større krav til hjelpeapparatet. Det har åpnet noen dører med det å delta her», sier Mike fornøyd.

Eva deltok også i kurset, og hun forteller:
Gjennom å delta her har jeg blitt styrka til å ha egne meninger. Jeg vet også nå at jeg har rett på informasjon. Det å tørre å stille krav hvor jeg er i fokus.

 Selvstyrkingskurset til Verktøykassa på Sagatun har som formål å gi brukeren:

  • Økt kunnskap
  • Økt selvtillit
  • Tørre å stå fram og hevde sine meninger
  • Bli bevisst sine ressurser, muligheter, rettigheter og plikter
  • Bevisstgjøring, ansvar, kommunikasjon, tilrettelegging og samarbeid.

Neste kurs holdes på Sagatun fordelt på to samlinger, 21-22 April og 3-4 mai.

Er du interessert så ta kontakt med Kursleder Bjørg Kaspersen mail:
bjørg@sagatun.no mob: 404 94 233.

Påmelding innen 8.april.

 

Laget av Geir Risbakken
Redaksjons ansvarlig og miljøarbeider
geir@sagatun.no mob: 40 49 47 74

 

 

BILDEGALLERI

TILBAKE Del