Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
image10

Making sense together - Film og debatt

11/10/2018 Kl. 18.00 - 21.00

Film og debatt kl. 18.00 torsdag 11.oktober på Hamar kino, i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse. Tema for Verdensdagen i år er "Vær raus". Å lytte til livserfaringer og ta dem på alvor er en måte og være raus på, vi ser derfor frem til og vise dere filmen "Making Sense Together". Det blir debatt etter filmen. Filmskaperen Ellen Ugelstad vil være med under arrangementet.

Gratis billetter fåes ved bestilling på sms til tlf 45 83 43 45, husk navn og antall. Dette er eneste bestillingsmetode.

Filmen undersøker forholdet mellom makt og avmakt i psykiatrien. Gjennom fem nære og personlige vitnesbyrd belyser filmen maktstrukturer i helsevesenet fortalt av både brukere, pårørende og ansatte. Hvordan fungerer mennesker i samspill med systemene? Hvilke roller får man og hvilke trer man inn i? Hva gjør oss til medmennesker, bidrar språket til å skape tillit og hvordan skal man ta vare på håpet?

Vitnesbyrdene flettes sammen med arkivmateriale og den fiktive historien om Kjetil og moren hans, og deres møte med helsevesenets byråkrati. Uten å forenkle eller fordømme viser denne filmen hva forholdet mellom makt og avmakt kan gjøre med menneskers mentale helse og selvbilde.

Filmskaper Ellen Ugelstad er kjent for Indian Summer om broren Torstein, som lever med diagnosen schizofreni. Med Making Sense Together har hun laget en dristig, nyansert og brennaktuell dokumentarfilm som også gir håp – ved å lytte til de medvirkendes livserfaringer og ta dem på alvor.

Etter filmen vil det bli paneldebatt, debattleder Tor Inge Martinsen
Paneldeltakere
1. Ellen Ugelstad, Filmskaper
2. Gry Halvorsen Mental Helse
3. Birgit Valla, Stangehjelpa
4. Rune Lundquist, Sagatun Brukerstyrt Senter
5. Benedicte Thorsen Dahl, Assisterende divisjonsdirektør Sykehuset Innlandet
6. Representant fra læringsnettverk knyttet til brukermedvirkning/trygg utskrivelse i regi av pasientsikkerhetsprogrammet, enhet for allmennpsykiatri på Elverum/Hamar DPS. 

Arrangementet foregår på Hamar kino og er et samarbeid mellom Sagatun, Mental Helse Hedmark, Stangehjelpa og Hamar kino. 

TILBAKE Del