Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
Tett pa vol 8

«Mange opplever stolthet og får større tro på seg selv»

Dette sier Roy Arne Engebakken i CRUX Hamartiltakene, Prosjektleder for «Tett på Hamar», som til helga arrangerer release-konsert på Gregers førstkommende søndag 15. desember, der CD’en «Tett på Hamar vol 8» slippes.

Tanken bak «Tett på Hamar» startet i 2009. =Oslo hadde kommet ut med en CD der brukerne bidro med musikk i vesentlig grad sjøllagede låter.

En ansatt i Boligtiltaket Folkestadsgate fikk em ide om hvorfor kan ikke vi i Kirkens Sosialtjeneste (Stiftelsen CRUX fra 2017) gjøre det samme?

Undertegnede søkte deretter Hamar kommunes frie midler om støtte til å spille inn en CD og fikk innvilget søknaden. Undertegnede booket deretter Studio 19 v Svein og Fred Dalbakk og smalet en gjeng drevne musikere til et fast husband.

Deretter ble brukere som jeg visste hadde (eller hadde hatt) en eller annen befatning med musikk ble forespurt. De som bidro på den første utgivelsen av «Tett på» gikk i studio høsten 2010 og besto av personer tilknyttet Sagatun Brukerstyrt senter, SIRA-huset, Værestedet Arbeideren i tillegg til to institusjoner for rusbehandling – Fredheim og Biri treningssenter.

Den første CDèn ble utgitt høsten 2010 og fikk navnet «Tett på Jula», deretter har vi brukt store deler av høsten til øving med utøverne og til slutt innspilling i Studio 19 med utøverne. Dette har på gått hvert år siden 2010 og den niende utgivelsen på rad kommer nå i salg før jul!

Siden 2015 har vi også invitert alle utøverne til plateslipp konsert i desember, denne gang skal det foregå på Gregers den 15.12. Der blir det selvsagt salg av den siste utgivelsen av «Tett på Hamar vol 8».

Mange av de som har vært med på innspillingen av «Tett på Hamar» har liten eller ingen erfaring i studio. Og det er derfor veldig inspirerende og meningsfullt å få oppleve den gleden de enkelt utøverne har når de står med et ferdig produkt i form av en CD i hånda som de kan gi bort til sine nærmeste.

En stor takk til Hamar Kommune, Studio 19, Crux og alle bidragsytere for at dette har blitt en realitet.

Velkommen til Gregers førstkommende søndag 15. desember kl 16.00.

Det er gratis inngang.

For mer informasjon, kontakt Kim Nybakken på 400 91 368 - E-post: kim@sagatun.no

TILBAKE Del