Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
Jonas og Elise

Besøk av Gatejuristene på Sagatun

Mandag 28. april besøkte jusstudentene Jonas og Elise oss fra Høyskolen i Innlandet i regi av Gatejuristene og Kirkens Bymisjon.

Her var det god mulighet til å få rede på smått og stort. Gatejuristene vil at dette skal nås ut til flest mulig og de kommer derfor innom Sagatun en gang i måneden heretter, se datoer nederst i saken.

De forteller at de kan hjelpe til med det meste i forhold til smått og stort som du har en utfordring i forhold til. De tar i mot alle slags saker som en trenger svar på, og det er uforpliktende, det er bare å ta kontakt med oss, også utenom gitte datoene de kommer på huset. Det er mulig å ringe oss, se telefonnummer nederst i saken.

Typiske saker er f.eks klage på Nav i forhold til trygdetjenester, arbeidsavklaringspenger, voldserstatning, trygderett etc

De hjelper i utgangspunktet mennesker som har hatt et rusproblem eller har relasjoner til dette. Vi dokumenterer ikke om du har hatt et rusproblem, vi tar inn saken og vurderer i hvert enkelt tilfelle. De forteller at tablettbruk også godkjent i forhold til å få hjelp av oss. Psykisk helse og rus går i hverandre, det henger sammen.

Det er gratis, og det kvalitetssikres av ferdig utdannede jurister med erfaring.

Saker der en har krav på fri rettshjelp og saker som går til Tingretten tar ikke vi, men vi kan hjelpe med tilrettelegging før det. Vi veileder videre dersom vi ikke kan hjelpe.

Anser du deg som målgruppe til gatejuristen, så er det aktuelt å kontakte oss.

Jonas og Elise forteller at de tar jusstudiet, og at de som deltar på Gatejuristene er alt fra 1 til 3 år i studiet, og at alt de tar del i blir kvalitetssikret av en ferdig utdannet jurist. De forteller at dette er lærerikt for de også.

De vil møte opp på Sagatun 1 gang i måneden, og er i tillegg på Crux, Arbeideren og Barm. Ellers sier de at det er bare å ringe sentralbordet dersom du ikke vil møte oss fysisk, som er åpent hver dag.

Telefon til Gatejuristen er: 23 10 38 90 mandag til torsdag 09.00 – 15.00 mandag til torsdag.

De neste møtene på Sagatun er:
2. mai– 23. mai og 13. juni Kl 13.45 til 14.45.

Se mer på: Viken og Innlandet - Kirkens Bymisjon

Velkommen!

logo2

TILBAKE Del