Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
Ansatte pa trappa 3

Gjenåpning av Sagatun med jubel og glede

Nå kan vi endelig åpne for litt større grupper og utvidet tilbud, men fortsatt med strenge retningslinjer.  

Fra mandag den 18.05. 20 kan vi endelig åpne for større grupper og flere tilbud, men vi er fortsatt styrt av strenge hygienekrav og smittevernbestemmelser.  Vi gleder oss likevel til å treffe flere av dere igjen og håper brukere og samarbeidspartnere også vil sette pris på det. 

Tilbudene på Sagatun følger de gruppene vi har med musikkverksted, kreativt verksted og friluftsliv. Det meste av aktivitetene, bortsett fra musikkgruppene, foregår utendørs. 

 • Musikkverksted er mandag og torsdag og ledes av Kim (Tlf 400 91 368) og Adrian (Tlf 406 92 775). 
 • Kreativt verksted er tirsdag og torsdag og ledes av Stine og Kristin (Tlf. 481 84 573).  
 • Friluftsliv er på fredager og ledes av Stine og Carl (Tlf 415 76 388).  
 • Golf i regi av Kulturnettverket er i gang igjen tirsdager på Atlungstad. Geir er kontaktperson. (Tlf 404 94 774). 

Det er også tilbud om frisbeegolf i Ankerskogen og det blir Quis på fredager kl. 12.00 fra fredag den 29.05. Vi oppfordrer alle til å være med å gå en tur først, sammen med friluftsliv gruppa.

Mange har savnet et sosialt møtepunkt og det vil vi åpne for nå. Det blir "Kaffepraten" med servering av kaffe og vafler hver onsdag kl. 11.00 - 13.00. Påmelding til Kim på sms (400 91 368) eller e-post (kim@sagatun.no) i løpet av tirsdag.  

Datoer og planer framover – utover faste gruppetilbud: 

 • Webinar med Per-Anders Nordengen 26.mai. Dette er et inspirasjonsforedrag med påfølgende refleksjongrupper som sendes ut via JOIN til samarbeidspartnere og enkeltpersoner som ønsker det, i hele Innlandet. Foredraget foregår i festsalen på Sanderud med 20 inviterte personer til stede. Alle vi andre kan følge foredraget på nett. Dette er et samarbeid mellom Sagatun og Enhet for kultur og helsefremmende arbeid på Sanderud, og er en erstatning for kultunettverksseminarene som var planlagt som en del av Innlandet Recoveryskole. Vi følger foredraget i 3 grupper på Sagatun. Det kommer egen informasjon om webinaret. 
 • Det planlegges et tilsvarende webinar 25.juni med Anders Tangen. Det blir sendt via Facebook.
 • 03.06: Recoveryverksted i forbindelse med Kaffepraten, med tema mestring av hverdagslivet med korona. Mer informasjon kommer. 
 • Uke 25. 15.06 – 17.06. Friluftstur til Venabygdsfjellet for brukere og ansatte på Sagatun. Overnatting på Venabu Fjellstue. Vi leier buss med plass til opptil 25 personer. Egenandel kr 500,- pr person. Turen blir en erstatning for sommertur til Holmsbu og planlagt topp-tur til Prestholstinden. Bindende påmelding innen 29.05. Det kommer egen invitasjon om turen. 

Endelig kan vi også tilby Selvstyrkingskurs igjen. Det blir ett kurs i juni i uke 24 og 26 (09.06-10.06 og 23.06-24.06) på Folkets Hus i Hamar. Tilbudet gis først til de som hadde meldt seg på kurs på Blaarud i april – mai, som måtte avlyses pga korona. Verktøykassa for brukermedvirkning har telefonnr 404 94 233. (Bjørg besvarer denne telefonen). 

Du kan også ta kontakt med Brukerstyret på telefon 458 34 345 eller e-post: brukerstyret@sagatun.no. 

Smittevernbestemmelsene gjør at vi må ha påmelding på alle grupper og alle tilbud. Alle gruppene har sine kontaktpersoner som det er oppgitt telefonnr til. Er du usikker på hvem du skal ta kontakt med, så ta kontakt med Kim. Vi må fortsatt prioritere de som har brukt tilbudet på Sagatun fra før, men så fort det blir kapasitet til det vil vi gi plass til nye. Dersom du ønsker å få mer informasjon eller har ønske om å begynne å bruke Sagatun, kan du ta kontakt med Kim (Nybakken), enten selv eller via din kontaktperson i hjelpeapparatet.  

Smittevernbestemmelser: 

 • Det er nå åpnet opp for grupper på inntil 20 personer både inne og ute, forutsatt at man kan holde minimum 1 meters avstand. 
 • Det er fortsatt anbefalt å ha færrest mulig kontakter og holde seg til de samme gruppene  av mennesker så langt det lar seg gjøre.    
 • Det er krav til god hygiene, hyppig håndvask og bruk av antibac. Dette har vi lagt til rette for. 
 • Dersom du føler deg syk og har hoste eller feber, må du holde deg hjemme. Likeledes om du er i karantene. 
 • Dersom du har vært i områder med stor smitteutbredelse, anbefaler vi at du holder deg hjemme noen dager før du oppsøker Sagatun. 

Vi gleder oss til aktivitet, sosialt samvær og gode menneskemøter på Sagatun igjen, og håper vi klarer å få det til selv om det fortsatt er mange retningslinjer å forholde seg til. Det er en del av vår felles dugnad for at samfunnet skal kunne komme tilbake til normal tilstand. 

Hilsen Kårhild som kan kontaktes på telefon 979 78 456 eller e-post: karhild@sagatun.no. 

TILBAKE Del