Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
thumbnail IMG 3113

Recoveryverksted med tema fysisk aktivitet og friluftsliv

"Det er en veldig god følelse når man har gjennomført en tur". 

19. mai var en dag i friluftslivets ånd. Vi var mange samlet til en dag ute i det fri, med undervisning og erfaringsdeling, gåturer i nærområdet, god underholdning samt deilig grillmat rundt bålet. 

Carl innledet med at «Rådet for psykisk helse» anbefaler mer behandling utendørs. Friluftsliv er ofte god medisin, en helsebringende faktor som ligger naturlig for oss. Vi trenger natur og grønne områder, det gir overskudd og livsglede.

Carl ledet oss igjennom denne dagen der han ba oss om å reflektere over: «Hvordan bidrar fysisk aktivitet og friluftsliv til bedring og mestring»?

Sagatun er med på trening på Espern hver mandag og onsdag, i samarbeid med Kulturnettverket, med denne aktiviteten forteller Stine og Anders at en føler på mer balanse i hverdagen, en kvitter seg med angst og overflødig energi og stress. At en stabiliserer hodet og gir overskudd til å takle livet.

På fredager har vi turer ut i naturen, Ardian forteller at det gir mer struktur i hverdagen, han sover bedre og føler seg generelt bedre. Det gir en veldig god følelse når en har gjennomført en tur ut. Anders og Ida nikker gjenkjennende på det Ardian sier og legger til at det har stabilisert humøret og at en har blitt mer glad i blant annet vinteren. At Sagatun sine turer har gjort at de har kommet i bedre fysisk og psykisk form, og viktigheten av hva fellesskapet med de andre på Sagatun har gjort med dem.

thumbnail IMG 3131

Thea og Jon

thumbnail IMG 3135

Anders, Carl og Stine

Thea og Jon (øverste bilde) forteller om hvor viktig golf som terapi virker på dem, og for tilbudet Sagatun har i samarbeid med Kulturnettverket på Espern og Atlungstad betyr for dem. Thea sier det er veldig artig, det gir mestring og at det er rom for å feile. Jon forteller at han har det veldig bra med seg selv etter en tur på banen, jeg får overskudd til andre ting.

Anders (nederste bilde) forteller om tilbudet med frisbeegolf på Sagatun, det er en lett tilgjengelig aktivitet som ikke krever noen forkunnskaper. Det er sosialt og moro og at en ikke trenger å følge så mange regler.

Alle var med på en gåtur denne dagen oppdelt i tre grupper, en kort tur, en middels og en litt lengre tur, der vi alle kjente på den gode vårluften med sol og godt vær.

thumbnail IMG 3137

Underholdning med Fred og Dan

Underveis i løpet av dagen, underholdt bandet «Fredan» med Fred og Dan med god musikk. Joakim disket opp med god grillmat som vi koste oss med i det deilige været.

Takk for en veldig fin dag ute i det fri!

Her ser du et videoklipp av dagen, der vi møter Stine og Thea med gode råd rundt hva som gir god fysisk og psykisk helse i hverdagen.

 <iframe width="100%" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/HeEC6OFL7Qg" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

TILBAKE Del